image
 |  9 12 Квітня 2018 | 06:00

Полякам та українці, які підробляли для громадян України документи на роботу, загрожує до 8 років тюрми

Затримані поляки і українка виробили для громадян України понад 3000 фальшивих заяв та запрошень до Польщі. Про це 11 квітня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio». Польська прокуратура висунула звинувачення в організації незаконного перетину державного кордону Польщі п’ятьом особам. Їх підозрюють у реєстрації приблизно трьох тисяч фальшивих заяв про намір працевлаштування громадян України, що дозволяє отримати польську візу.
Звісно, вони отримували за це гроші, але потім нікого не наймали на роботу, – поінформував речник коменданта Надбужанського відділу Прикордонної служби Даріуш Сєніцький.
Звинувачення висунуто чотирьом полякам та одній громадянці України, яких польські прикордонники затримали на терені Мазовєцького воєводства.
Більшість підозрюваних визнали свою вину і дали пояснення згідно з результатами розслідування, – сказала речниця Окружної прокуратури у Любліні Аґнєшка Кемпка.
nadbuzanski.strazgraniczna.pl/Незаконні дії затриманих полягали у тому, що спочатку вони реєстрували фальшиві фірми, а потім видавали заяви про намір доручити роботу громадянам України, зареєстровані управліннями праці Люблінського, Мазовєцького та Підляського воєводств. Вони складали також запрошення для українців, які реєстрували у воєводських управліннях в Любліні, Білостоку та Варшаві. На підставі цих заяв та запрошень від фіктивних фірм іноземці отримували в консульських установах в Україні польські візи.
Від квітня 2016 року ці особи завдяки трьом фірмам зареєстрували понад 3000 заяв для громадян України, – сказав Сєніцький.
За словами слідчих, насправді жодна з цих фірм не мала наміру, ні можливості найняти українців.
Частина з фірм працювала за неправдивими адресами. Для підтвердження поданих до воєводських управлінь запрошень фірми представляли фальшиві витяги з банківських рахунків та фіктивні договори про оренду житла, – додав речник.
У затриманих вилучили майже 138 тис. злотих та 14,5 тис. американських доларів, а також комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фальшиві документи. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити