image
 |  4 1 Жовтня 2019 | 17:53

Причину обміління Світязя з'ясовуватимуть в Інституті водних проблем та меліорації

У Волинській ОДА готують пропозицію депутатам Волинської обласної ради розробити програму збереження Шацького поозер'я та з'ясувати причини обміління озера Світязь із залученням науковців.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" повідомила заступник начальника управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Вікторія Тимощук.

Чиновниця розповіла, що управління буде виносити пропозицію постійним комісіям обласної ради з питань екології та з питань бюджету. Пропозиція передбачає спрямування 150 тисяч гривень Інституту водних проблем та меліорації.

"Інститут має дати наукове обгрунтування причин зниження рівня води в озері. А ми вже будемо відштовхуватися від результатів і робити потім відповідні заходи. На основі висновків науковців треба приймати програму збереження Шацького поозер'я. Але спочатку треба точно вивчити причини проблеми", - відзначила Вікторія Тимощук.

Читайте також: У Луцькраді розглянуть звернення щодо недопущення продажу землі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити