image
 |  7 11 Листопада 2023 | 15:52

Реєстр військовозобов'язаних майже сформований: оповіщення будуть присилати по всій Україні

Єдиний реєстр військовозобов'язаних уже наповнюють даними потрібними для мобілізації.

Згідно з цим реєстром будуть здійснювати оповіщення щодо необхідності прибути у Територіальний центр комплектації і соціальної підтримки на всій території України, в ефірі телемарафону розповів начальник служби зв'язків з громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

"Тобто повістку можна отримати, наприклад, жителю Львова у Києві. І коли цей військовозобов'язаний з'являється в Києві, відповідно дані про нього вже можуть отримати в київському ТЦК з львівського", – сказав він.

Наразі єдиний реєстр військовозобов'язаних вже наповнений даними приблизно на 90%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через волинську митницю столичний бізнесмен хотів перевезти 29 кубометрів дерева (ФОТО)

Наразі ще немає синхронізації з іншими державними реєстрами. Це дозволило б військовозобов'язаним не приходити в ТЦК та СП.

"Їхні дані б автоматично оновлювалися, і самі ТЦК та СП бачили б в кого є троє дітей неповнолітніх, в кого інші причини на отримання відстрочки й це значно б зекономило ресурс, який зараз залучається до здійснення заходів оповіщення", - розповів Фітьо.

Він підкреслив, що наразі закон перебуває у Верховній Раді на голосуванні. Коли ініціативу ухвалять, це значно спростить процес проведення мобілізації, підкреслив він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити