image
 |  2 26 Лютого 2020 | 18:57

Ринок землі від Зеленського загрожує деградацією села, - голова Луцької «Свободи»

Запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення у форматі Зеленського становить пряму загрозу національній безпеці та приведе до розвалу фермерських господарств.

Про це під час сесії Луцької міськради заявив голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік.

Депутат взяв слово під час розгляду звернення до Президента та голови ВРУ щодо скасування рішення про прийняття за основу Закону України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

«Велика кількість місцевих рад ухвалили звернення до влади щодо недопущення ринку землі сільськогосподарського призначення у тому форматі, який пропонує команда Зеленського. Луцьк – не виняток з цього правила. Ринок землі від ЗЕ – це авантюра, яка спрямована на знищення фермерства та дрібного і середнього виробника в аграрному секторі. Якщо вона пройде, земля сконцентрується у руках холдингів, а села остаточно деградують. Все це робиться настільки непрофесійно, що влада слуг навіть не захотіла вивчити досвід інших країн Європи. Дослідити досвід Польщі, Чехії, країн Прибалтики. Побачити сильні і слабкі сторони. Відсутність професіоналізму та патріотизму – це типова ознака політики Зеленського», - зазначив Микола Федік.

Депутати підтримали проект звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна всліпу затверджувати межі історичних ареалів Луцька, - депутат Луцької міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити