image
 |  2 26 Лютого 2020 | 15:58

Не можна всліпу затверджувати межі історичних ареалів Луцька, - депутат Луцької міськради

Не можна затверджувати межі історичних ареалів Луцька всліпу без належних документів та візуалізації.

Про це під час обговорення проєкту рішення "Про погодження меж історичних ареалів, які визначені в проєктно-вишукувальній документації "Історико-архітектурний опорний план з визначенням зон охорони пам'яток культурної спадщини та меж і режимів використання історичних ареалів Луцька" заявив голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік.

Під час розгляду питання виникла дискусія щодо відсутності всієї необхідної документації, яка стосується визначення меж історичних ареалів Луцька

"Не можна такі важливі питання розвитку міста розглядати поверхово. Це питання стосується меж історичних ареалів у Луцьку. Від нього залежить чи збережемо ми історичний Луцьк. Депутатам не дали можливість ознайомитись з додатком до проєкту рішення "Історико-архітектурний опорний план з визначенням зон охорони пам'яток культурної спадщини та меж і режимів використання історичних ареалів Луцька". Нам пропонують голосувати за проєкт рішення, де є лише його назва. Більше нічого. Що ми маємо погоджувати? Де перелік конкретних вулиць? Де адреси? Де візуалізація на картах, щоб ми могли оцінити, де саме проходять ці межі? Тому фракція ВО "Свобода" не буде підтримувати це непідготовлене рішення", - наголосив очільник фракції ВО "Свобода" Микола Федік.

Читайте також: Поліція каже, що нормалізувала криміногенну ситуацію на луцькій АС-1

Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич спробував переконати депутатів підтримати рішення, але безуспішно. Також обранці громади висловлювали сумнів щодо долі ділянки по Ковельській, 17, на якій ведуться інтенсивні підготовчі роботи до будівництва.

У підсумку за даний проєкт проголосували лише 4 депутати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити