image
 |  0 23 Жовтня 2019 | 14:16

Ще одна перемога в Дубівській ОТГ: «зекономлене, як зароблене» (ФОТО)

У Дубівській громаді, що на Ковельщині, велику увагу приділяють заходам із енергоощадності. Як кажуть у народі «зекономлене, як зароблене». Термомодернізація приміщень комунальних установ в ОТГ дає значну економію енергоносіїв, що в кінцевому результаті вивільняє гроші, які витрачають на вирішення інших нагальних проблем громади.

Про це інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

«Звісно окупність термосанації приміщень сягає декількох років. Але ці заходи дають змогу не тільки економити, а й продовжити строк експлуатації будівель. Утепливши стіни мінватою закриваємо їх від атмосферних впливів, виводимо точку роси за межі капітальних конструкцій, а це сприяє продовженню експлуатації приміщень. Витрачаючи кошти на утеплення часто очікуємо звісно економії, але основна ціль енергоощадності – створення комфортних умов при менших затратах. Так в одних випадках ми отримуємо економію, в інших комфортні умови, а іноді і одне та інше», – пише у своєму пості на фейсбуці очільник Дубівської ОТГ, Роман Троцюк.

Із його слів, одним із важливих об’єктів щодо енергозбереження у 2019 році в громаді визначили спортивний зал школи села Облапи. Адже введена у 2017-му система енергомоніторингу показала, що температурний режим у спортзалі протягом зими не витримував жодної критики. У прищенні, збудованому господарським способом, температура постійно була не вища ніж +10 за Цельсієм.

Читайте також: Скандальному податківцю у Луцьку спалили авто: що відомо про ДФСника

Тож протягом 2018 року зробили проект на виконання робіт. Завдяки побудові в Дубівській громаді спроможної освітньої мережі отримали в 2019-му три мільйони гривень залишків освітньої субвенції. Цей ресурс і допоміг реалізувати проект із темомодернізації спортзалу школи села Облапи. Вартість робіт склала мільйон 632 тисячі гривень.

Роботи завершені й тут із нетерпінням чекають опалювального сезону, щоб побачити результат.

А у планах, як розповів Дубівський сільський голова, внутрішні вбиральні у двох корпусах школи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити