image
 |  259 25 Липня 2024 | 15:22

Семеро спортсменів з Волині поїдуть на Олімпіаду

Семеро волинян представлятимуть Україну на Олімпіаді.

Про це повідомили в обладміністрації, пише  "ВолиньUA". 

Сім спортсменів Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності будуть представляти Україну на XXXIII Олімпійських Іграх в Парижі.

🏆Лучанка Марія Сахарук (Філюк) (легка атлетика) – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (спортивна ходьба).

🏆Уродженка Маневич Ірина Климець (легка атлетика) – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (метання молота).

🏆Данило Даниленко (легка атлетика) – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (біг на 400 метрів, біг на 400 метрів з бар’єрами, змішана естафета 4х400 м). Народився у 1994 році в Черкасах, з 2015 року спортсмен виступає за Волинську область.

🏆Уродженець села Воєгоща Камінь-Каширського району Іван Банзерук – (легка атлетика) – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, один із найшвидших спортсменів спортивної ходьби України, срібний призер чемпіонату світу зі спортивної ходьби.

🏆Лучанка Марія Повх (веслування на байдарках і каное) – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное.

🏆Волинянка Олена Собчук (легка атлетика), 27-річна українська легкоатлетка, що представляє нашу область. Першою з Волині завоювала ліцензію на Олімпійські ігри у спортивній ходьбі на 20 км.

🏆Уродженка Луцька Яна Беломоіна (велосипедний спорт) – заслужений майстер спорту України, одна з лідерок світового велоспорту (маунтенбайк) в дисципліні крос-кантрі.

Змагання стартують з 26 липня і триватимуть до 11 серпня цьогоріч у Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні покращилась ситуація зі світлом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити