image
 |  14 22 Вересня 2023 | 11:35

Справою ківерцівського стадіону Ковальчука зайнялася слідча комісія Верховної Ради

Слідча комісія Верховної Ради, яка розглядає скандальні порушення у сфері закупівель, викликала для дачі пояснень щодо будівництва стадіону за 145 млн гривень мера Ківерець Олександра Ковальчука у справі "стадіони замість дронів".

Про це пише журналіст "Наші гроші" Юрій Ніколов.

"Вчора зайшов на засідання ТСК Volodymyr Tsabal, яка розбирає негаразди у закупівлях. І перше на що попав - розбор польотів по першому зі скандальних "стадіонів замість дронів" - у Ківерцях на Волині. Пам'ятаєте 145 мільйонів туди хотіли злити? Потім розривали, потім знову укладали і ось виявилось, що вже таки остаточно розірвали.

В общім я потрапив на парламентський допит мера Ківерців, і ось як він відстоював своє бажання витратити 145 млн грн на стадіон (це не дослівні цитати, чисто почуті мною меседжі):

- В Ківерцях все є - укриття у всіх школах, лікарні нормальні, гроші фактично нікуди тратить, а тут ми ще й 85% податків з військових лишаєм собі;

- До Ківерців перебрався м'ясокомбінат, переїжджає ще одне цивільне виробництво, а це ж нові люди, їм треба соціальний розвиток. Тому стадіон - це розвиток громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свобода» хоче змусити Гурського розглянути звернення про можливі зловживання мера Ківерець на черговій сесії Луцької райради

А від депутатів меру прилетіло таке:

- А ви знали що ваш підрядник на 145 млн грн - це контора вашого губернатора? Ні? Ок, тоді ми самі звертаємось в правоохоронні органи для перевірки;

- А ви розумієте як цинічно звучать відмовки в стилі "нам треба якось далі жить свою жизнь" коли ми ще далеко не виграли війну?

- І що саме ваша історія стала першою в ряду "стадіони замість дронів" через які у вас центральний бюджет і забирає військове ПДФО? І це саме вам будуть "дякувати" інші мери...

- І як ви думали обійти 590 постанову уряду, яку визначає що всякі стадіони - це лише третя черга в приорітеті виплат Держказначейства?"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити