image
 |  5 21 Вересня 2023 | 11:55

«Свобода» хоче змусити Гурського розглянути звернення про можливі зловживання мера Ківерець на черговій сесії Луцької райради

Після відмови голови Луцької районної ради Олександра Гурського скликати позачергову сесію, фракція ВО "Свобода" зареєструвала проєкт звернення щодо зловживань мера Ківерець Олександра Ковальчука на чергову сесію районної ради і буде добиватися прийняття цього рішення.

Про це заявив заступник голови Луцької райради Сергій Сівак, - інформує ВолиньUA.

Політик відзначив, що реєстрація проєкту рішення відбулася після того, як голова Луцької районної ради Олександр Гурський відмовився скликати з цього приводу позачергову сесію. Також Сергій Сівак наголосив, що очільник райради зайняв деструктивну позицію, яка йде у розріз з інтересами громади.

"Жорстока правда полягає у тому, що війна триває. І щоб перемогти у ній, потрібно боротися з корупцією, ефективно і відповідально працювати та спрямовувати гроші платників податків на першочергові потреби армії та оборони. Якщо посадовець цього не здатний зрозуміти, то може пошукати інше місце для роботи. Особисто я переконаний, що Луцька районна рада і кожен депутат має продемонструвати свою громадянську відповідальну позицію і засвідчити принципове несприйняття методів роботи міського голови Ківерець, Олександра Ковальчука, який прославився на всю країну марнотратством і нахабністю. Але друзі великого любителя тринькати десятки мільйонів гривень під час війни в особі голови Луцької райради Олександра Гурського заблокували проведення позачергової сесії, на якій мало розглядатися звернення до Президента і Генерального прокурора про розслідування можливих зловживань та порушень, вчинених мером Ківерець. Бо так виглядає, що їх об'єднує не тільки спільне місце проживання, а й інші, більш меркантильні інтереси.

Наразі голова Луцької райради Олександр Гурський зайняв позицію, яка йде у розріз з інтересами справи захисту країни. У зв'язку з цим він два дні тому категорично відмовився призначати позачергову сесію, на яку мало бути винесене питання щодо перевірки роботи міського голови Ківерець компетентними органами. Тому, сьогодні фракція ВО "Свобода" у Луцькій райраді зареєструвала відповідний проєкт звернення до Президента і Генерального прокурора на чергову сесію. Сподіваюсь, що волиняни не мовчатимуть і висловлять свою думку з цього приводу."

Нагадаємо, 7 вересня у Луцьку районну раду було подано за ініціативою фракції ВО "Свобода" проєкт звернення до Президента України та Генерального прокурора щодо забезпечення правоохоронними та контролюючими органами належного розслідування всіх порушень та зловживань, вчинених Ківерцівським міським головою Олександром Ковальчуком та його підлеглими, а за необхідності - усунення його із займаної посади.

"Громадськість обурена й вже давно критично оцінила діяльність Ківерцівського міського голови Олександра Ковальчука як посадовця, який цинічно нехтує законодавством України, моральними та етичними принципами і цінностями. Особливо негативне ставлення цей посадовець заслужив у військовослужбовців Збройних Сил України, волонтерів, патріотично налаштованих громадян", - наголошується у документі.

Детально розписувати "гріхи" міського очільника Ківерець не варто, адже про них, напевно, знає вся Україна. Для того, щоб сесія оперативно розглянула це питання, Сергій Сівак спеціально взяв відпуск з лав ЗСУ, де нині проходить службу на Сході України, і прибув до Луцька. Але на нього чекало велике розчарування. Голова Луцької райради Олександр Гурський власноруч заблокував розгляд даного питання.

"Крапка в цій історії не поставлена. Ми розраховуємо на підтримку усіх свідомих депутатів, незалежно від їх партійної приналежності. І також закликаємо громадськість Волині публічно заявити про свою позицію. Лише тиск громадянського суспільства здатний протверезити чиновників і посадовців, які відірвалися від реальності і живуть у своєму вигаданому світі", - закликав тоді заступник голови райради Сергій Сівак.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити