image
 |  11 29 Січня 2022 | 12:56

Срібна «Волинянка»: лучанин увіковічнив перший український всюдихід у стильній підвісці (ФОТО)

Перший український всюдихід – легендарний автомобіль «Волинянка» – втілили у сріблі. Тепер це не тільки спогад про авто, яке створили на луцькому заводі, а й стильна прикраса-підвіска.

Створив таку підвіску луцький ювелір Тарас Янюк.

Презентуючи прикрасу, майстер розповів, що присвятив її «всім волоцюгам»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 558 тисяч гривень хабаря: НАБУ затримало нардепа від «Слуги народу»

«Ви ж пам'ятаєте, що з Луцька родом перший український всюдихід – «Волинянка»? Цей маневрений та надійний позашляховик, офіційна назва якого ЛуАЗ-969М, випускався на Луцькому автомобільному заводі (ЛуАЗ) впродовж 70–90-х років.

Наша «Волинянка» стала найкращою у 1978 році на міжнародному автосалоні в Турині, і увійшла в десятку найкращих повноприводних автомобілів Європи. Вона й сьогодні є одним із символів міста, а тепер нагадуванням про її історію стане ювелірна прикраса», - написав майстер на своїй сторінці у соцмережі.

У коментарі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин здобув срібну медаль на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств (ФОТО, ВІДЕО)

Інформаційному агентству Волинські Новини Тарас Янюк розповів, що ідею про створення такої прикраси виношував вже давно. Проте, зізнається, ніяк не міг дійти до остаточного результату: то відтягував процес створення, то змінював.

Цей виріб, каже майстер, ніби данина власним спогадам, в яких незмінним атрибутом є «Волинянка». Бо саме на такому авто, власником якого був батьків друг, він з друзями пережив чимало хороших моментів, часто їздили на відпочинок. Тож це авто – випробуване нашим волинським бездоріжжям.

«Думка створити таку прикрасу давно визрівала, але за роботою ніяк не міг за неї засісти, все відтягував, а коли зробив, то ще довго підправляв, переробляв. У батька мого друга була така «Волинянка», ми нею їздили відпочивати: на рибалку, в ліс, по гриби. Вона має своє значення і для тих, хто цінує волинське, і для тих, хто веде активний спосіб життя. Крім того, ще в Луцьку її випускали. Тож все склалося воєдино і втілилося у виріб», - зазначив лучанин.

Оригінальну прикрасу можна придбати або в самого майстра, або ж у Центрі туристичної інформації та послуг міста Луцька. До слова, тут є ще кілька робіт його авторства – прикраси у вигляді В’їзної вежі Луцького замку та кликуна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькрада перевірить законність прибудованих сходів на Замковій площі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити