image
 |  4 29 Січня 2022 | 09:41

558 тисяч гривень хабаря: НАБУ затримало нардепа від «Слуги народу»

Національне антикорупційне бюро викрило народного депутата фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних на хабарі в 558 тисяч гривень.

Про це повідомляють два незалежних один від одного співрозмовники УП у правоохоронних органах.

Наразі відомо, що йдеться про зловживання на закупівлях медобладнання.

зазначається, що Бюро не може затримати нардепа згідно з законом, але зазначається, що його викрили на отриманні хабаря.

Відомство звернеться до генпрокурора для підписання підозри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковід б'є антирекорди: на Волині – майже 8 сотень за добу

Upd. Пізніше НАБУ оприлюднило подробиці викриття.

Кузьміних впіймали на "гарячому" під час отримання хабаря у понад пів мільйона гривень.

За даними слідства, він отримав гроші за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області.

Довідково: Кузьміних - голова підкомітету з питань фармації та фармацевтичної діяльності комітету Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Тим часом, як зазначає журналіст Юрій Бутусов, Кузьміних до приходу в політику був волонтером у Житомирі та допомагав військовим. Його брат – Олег Кузьміних – відомий герой війни, він один із учасників боїв у Донецькому аеропорту.

Олег Кузьміних командував підрозділом "кіборгів". У січні 2015 року він потрапив у полон до терористів, з якого його було звільнено у травні того ж року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанина судили за побиття старшокласника

Разом із тим, у коментарях дописувачі спростовують тезу про те, що він був відомим волонтером. Мовляв, відомим волонтером був його брат, який відмовився йти від "зелених". Тож Сергія Кузьміних, мовляв, узяли у список лише через відоме в місцевих колах прізвище.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити