image
 |  0 21 Квітня 2022 | 13:06

"Свобода" у Турійську вимагає демонтувати совєтський монумент, який пропагує російський мілітаризм

"Свобода" у Турійську вимагає демонтувати совєтський монумент з барельєфом ордену "Побєда" та надписом "вічна слава визволителям за нашу соціалістичну батьківщину", який пропагує російський мілітаризм.

Про це йде мова у заяві Турійської "Свободи" на адресу селищного голови Олексія Безсмертного.

У документі наголошується, що ідеологія та символи держави-агресора є частиною повномасштабної війни, яку росія розв'язала проти української нації. Росія залишила по собі кривавий слід в історії України. Символи її панування - це назви вулиць, пам'ятні монументи на честь російської армії і носіїв "руского міра". Їм не місце на українській землі.

Турійська "Свобода" переконана: чужа версія історії та пропаганда російського воєнного панування і доблесті мають назавжди відійти у небуття. Остаточний демонтаж спадку колоніального минулого - це прощання з "рускім міром" і його ідеологією та пропагандою. Настав час очистити публічний простір від залишків московської імперії. Назавжди порвати з москвою в історичному та світоглядному сенсі.

Націоналісти звертаються до селищного голови Турійська Олексія Безсмертного та закликають його демонтувати монумент "Могила братська радянських воїнів" з барельєфом ордену "Побєда" та надписом "вічна слава визволителям за нашу соціалістичну батьківщину" як такий, що символізує воєнну доблесть держави-агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закликаю місцеву владу на Волині прокинутися і демонтувати символи потворної жахливої імперії, - депутат облради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити