image
 |  2 1 Червня 2021 | 15:19

Томашевська маніпулює з інституцією старост на Іваничівщині, - депутат Волинської облради

"Хороша" міна при поганій грі!" - саме так описує один із Проєктів порядку денного питань наступної сесії Іваничівської селищної ради, що відбудеться 3 червня, депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Бик. Даний проєкт, який пропонується на затвердження депутатам стосується порядку обговорення кандидатур старост і не відповідає вимогам законодавства

Про це написав депутат у спільноті Іваничівщина в соцмережі facebook.

Допис подаємо без змін.

"Як і обіцяв вчора, що "далі буде" - так і є.

п.4 до порядку денного чергової сесії ради на 3 червня іваничівським селищним депутатам пропонується від п.Томашевської Лідії і Ко новий власного виробництва "шедевр" - Порядок обговорення кандидатур старост!

Сказати просто, що проект даного Порядку, який пропонується на затвердження депутатам не відповідає вимогам законодавства - це ще нічого не сказати. А головний мотив цього "проєкту" максимально відтягнути введення в Іваничівському ОТГ інституції старост, бо втілити в життя те, що вони там у цьому проекті "понаписували", - неможливо. І це не лише моя думка, а й позиція Головного юридичного управління від 07.04.2021, яку ви можете найти за цим посиланням http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70734 навівши курсор і натиснувши на «Зауваження Головного юридичного управління від 07.04.21». Основне резюме цього Зауваження : організаторам громадського обговорення кандидатур старост буде неможливо провести таке обговорення відповідно до вимог законодавства України. Також за вищевказаним посиланням , а це веб-сторінка Верховної Ради щодо Проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост зафіксовано, що цей законопроект ще не вступив в силу, а лише направлений на підпис Президенту. У той же час іваничівські ініціатори прийняття проекту Порядку обговорення кандидатур старост безпідставно з власних суб’єктивних мотивів вказують на те, що вищевказаний Проект вже має силу Закону.

  Не знаю чи ще є такі ОТГ в Україні, що до цих пір не мають в громадах старост після останніх виборів, а в Іваничах така ситуація має місце до цього часу через антигромадську особисту позицію керівника громади – п. Томашевської. Така ситуація виникла через боязнь останньої , пов’язаною з тим, що більшість жителів громади сіл і місцеві депутати можуть не підтримати її кандидатур на старост на сесії. Вихід із цієї ситуації є – зробити як всі інші ОТГ нашого району, Волині та України, - просто виконати норми діючого Закону та виставити на затвердження депутатам на сесії свої кандидатури на посади старост.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Пиво – тільки членам профсоюзу!»: на Іваничівщині ділять землю за Остапом Бендером, - депутат Волиньради

  І тут недоречними є деякі думки, які нібито лунають «зверху» про економію коштів через вільні вакансії старост у нашому ОТГ, бо краще б зекономили на собі і на своєму надто роздутому бюрократичному апараті , а не на необхідних напрямках.

   У той же час сьогодні села Іваничівського ОТГ залишились без свого постійно діючого на службовій основі представника – старости, який мав би згідно до Закону представляти селян в соціально-економічній складовій діяльності ОТГ. Останні – рішення Іваничівської селищної ради щодо фінансування різних напрямків життєдіяльності ОТГ підтверджують те, що наші села отримали фактично нульове «грошове вливання» від селищного бюджету. Тому сьогодні селяни нашого ОТГ часто запитують себе і ближніх: «Для чого нам було те ОТГ?».

    Тому пропоную депутатському складу Іваничівської селищної ради , зняти з розгляду це питання, а керівництву Іваничівської ОТГ припинити робити маніпуляції – показувати мниму турботу про наших селян, організовуючи громадські обговорення (селяни їх і так обговорили) та найближчим часом селищному голові просто нарешті виставити на затвердження депутатам кандидатури на посаду старост. А там далі побачимо!)

Далі буде", - зазначив депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити