image
 |  2 1 Червня 2021 | 09:20

«Пиво – тільки членам профсоюзу!»: на Іваничівщині ділять землю за Остапом Бендером, - депутат Волиньради

"Пиво - тільки членам профсоюзу!" саме такий афоризм із "Золотого телятки" разом із Остапом Бендером приходить на думку, коли ознайомлюєшся із деякими питяннями із порядку наступної сесії Іваничівської селищної ради, що відбудеться 3 червня.

Про це написав у групі Іваничівщина в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Бик.

Нижче подаємо повний текст допису.

"Пиво - тільки членам профсоюзу!" саме такий афоризм із "Золотого телятки" разом із Остапом Бендером приходить на думку, коли ознайомлюєшся із деякими питяннями із порядку наступної сесії Іваничівської селищної ради, що відбудеться 3 червня. Декілька резонансних проектів рішень маємо до свого розгляду, то ж давйте трохи проаналізуємо їх.

Почнемо з 22 питання порядку денного майбутньої сесії. а саме запропонованого для затвердження селищним депутатам так званого "Положення про порядок надання земельних ділянок громадянам для ведення особистого селянського господарства". У цьому Положенні запропоновано один із пунктів (1.1), який і став підставою для афоризму про пиво, що винесений мною у заголовок даного допису.

Так там зазначено, що отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства мають переважне право громадяни, які пропрацювали у закладах освіти (школах, ДНЗ), закладах медицини, культури 5 (п’ять) і більше років та являються працівниками на даний час або пішли на пенсію з даних установ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уберегти свою землю від шахраїв після 1 липня?

Я нічого не маю проти і з повагою відношусь до вищеперерахованої категорії наших краян і сам я, як кажуть із "вчительської сім'ї", але це вже перебір! Я вже не кажу про те, що цей пункт рішення є відверто дискредитаційним відносно інших категорій громадян і є антизаконним, але ще ж має бути якийсь елементарний економічний здоровий глузд, а не тільки маніпуляції і оголтілий популізм, характерний для нинішнього керівництва. "Совєти" у свій час і ті були мудріші щодо популізму у цих питання, бо заявили гасло: "Землю селянам!" Ну а фабрики самі знаєте кому.

Вони ж там мають трохи усвідомити, що земля - це основний засіб виробництва, а не предмет для гендлювання і спекуляцій. Бо саме така мотивація випливає із їхнього запропонованого Положення,враховуючи те, що "першочерговістю" в отриманні земельних наділів для СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА мають бути наділені ті, що працюють, мають змогу працювати і хочуть працювати на землі, а не ті, що цю землю швидше продадуть або віддадуть в оренду комусь із сторони за певні кошти. Ще можна було б зрозуміти якби цій категорії осіб першочергово виділялись земельні ділянки під забудову житла, а не с/г виробництва і то...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Земельна реформа» по-іваничівськи: колишні землі запасу масово роздають «людям в законі»

Минула каденція голови і місцевих депутатів запам'яталась тим, що там 2-гектарні землі с\г виробництва масово "роздавались" собі, своїм,наближеним і потрібним: керівництву і апарату селищної ради, депутатам і їхнім родичам, прокурорським, суддівським та іншим (всі, хто бажає може ознайомитись з рішеннями селради минулого скликання). Ця ж каденція голови і селищної ради продовжує цю ж тенденцію , тільки трохи з іншим відтінком. Вже дійшло до того, що дехто вже підрядився "рішаловим" по земельних питаннях із відповідним "супроводом".

Вони б краще зробили "аудит" використання земельних наділів, що пороздавали громадянам, які ніколи не будуть працювати на "гектарах" для с/г виробництва і хто на це все набуде кінцеві права . Також перевірили б законність своїх радівських рішень щодо урізання пасовищ, у які вкладали частину своїх паїв люди. Запевняю - буде дууже цікава картинка. І на цій картинці буде і "наша" верхівка разом із "своїм" місцевим олігархом, який захланно по всьому вже укрупненому районі прибирає "неприлаштовану" земельку до своїх рук. А вони хочуть зробити недешевий реальний аудит конаючого ВУКГ із заборгованостями по зарплаті.

Нагадую, що об'єднана громада їм - не "золоте телятко" з якого можна щось безперестанку качати, а може стати і потужною невпинною силою-лавиною!

По інших питаннях - далі буде...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теплий і затишний кабінет голови Іваничівської райради змінив на окоп і жодного разу про це не пошкодував

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити