image
 |  4 6 Грудня 2020 | 14:39

Трамп оголосив про початок вакцинації проти COVID-19 у США

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп анонсував початок вакцинації населення проти коронавірусу вже з наступного тижня.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це він заявив 5 грудня, виступаючи у Вальдості, що в штаті Джорджія. Трансляція доступна в Twitter-акаунті команди ще чинного лідера країни.

«Вона (вакцинація. – Ред.) розпочнеться наступного тижня, ми почнемо робити щеплення», – запевнив політик.

Нагадаємо: ще 20 листопада американська компанія Pfizer спільно з німецьким партнером Biontech подали заявки для реєстрації своєї вакцини проти корононавірусу до Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США. Розробники зазначили, що готові надати дози ін’єкцій протягом декількох годин після підтвердження реєстрації.

Крім цього, 1 грудня таку ж заявку до FDA подала компанія Moderna. Вона теж очікує на схвалення своєї вакцини проти COVID-19 для її використання в терміновому порядку.

Водночас нещодавно американський фармацевтичний гігант Pfizer знизив свою початкову мету щодо поширення вакцини через перешкоди в ланцюжку поставок. У компанії зізналися, що до кінця 2020 року зможуть відвантажити лише 50 мільйонів доз із раніше заявлених 100 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавірусу кожні 9 секунд у світі вмирає людина

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше було названо головні відмінності двох найбільш обнадійливих вакцин проти коронавірусу – від Pfizer&BioNTech і та Moderna.

У другій компанії назвали ціну однієї дози своєї вакцини від COVID-19, а також заявили про 100% її ефективності проти важкої форми вірусу.

Добровольці розповіли про самопочуття після вакцинації проти COVID-19 препаратами від Pfizer&BioNTech і Moderna.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити