image
 |  5 5 Грудня 2020 | 14:12

Від коронавірусу кожні 9 секунд у світі вмирає людина

Більше 1,5 млн людей загинули в світі від COVID-19. Від хвороби кожні 9 секунд на планеті фіксують смерть людини. Лише за останні 2 місяці зафіксовано 500 тис. смертей. Майже 65 млн людей заразилися. Найбільш постраждала країна – США. Там 3 грудня зафіксували рекордну кількість смертей за день – 2857.

Тільки за останній тиждень в середньому за день у світі вмирали від хвороби більше 10 тис. людей. Цифра невпинно зростає щотижня. Багато країн зараз борються з другою і третьою хвилями пандемії, які сильніші, ніж перша. Там вводять нові карантинні обмеження. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Помирати за 4 тисячі ніхто не хоче»: на Рівненщині лікарні забиті COVID-пацієнтами, але медиків не вистачає

За даними ВООЗ, від коронавірусу за останній рік померло більше людей, ніж від туберкульозу в 2019-му, і майже вчетверо більше, ніж від малярії.

У США від коронавірусу загинуло понад 276 тис. осіб. На країни обидвох Америк припадає понад 50% зареєстрованих випадків смертей від хвороби. У країнах Латинської Америки - регіоні, який найбільше постраждав у світі з точки зору смертності, загинуло більше 450 тис. осіб.

Велика Британія стала першою країною, яка схвалила вакцину проти Covid-19, розроблену німецькими компаніями BioNTech і Pfizer Inc., випередивши решту світу в перегонах за початок масової вакцинації.

Однак очікується, що на ранніх етапах поставки вакцини будуть обмеженими, а значить, кожній країні, що починає кампанію, доведеться розставити пріоритети на основі факторів ризику.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити