image
 |  2 30 Квітня 2020 | 09:18

Викиди шкідливих речовин у повітря Луцька помітно зросли

У 2019 році від стаціонарних джерел 55-ти підприємств та організацій міста Луцьк в атмосферне повітря потрапило 544,7 т забруднюючих речовин, що на 36,9% більше, порівняно з 2018 роком.

Про це інформують в Управлінні статистики Волинської області.

У сумарній кількості шкідливих речовин викиди метану та оксиду азоту, які належать до парникових газів, становили відповідно 9,1 т та 0,6 т, або 1,8% загального обсягу. Крім того, від стаціонарних джерел в атмосферу потрапило 175,7 тис.т діоксиду вуглецю, який також впливає на зміну клімату.

Зростання викидів шкідливих речовин у повітря міста зафіксоване практично по всім показникам. Найбільше зросли обсягу викиду аміаку - у понад 80 раз, діоксиду сірки - у понад 5 раз, метану - на 71%.

Серед основних забруднювачів атмосферного повітря у Луцьку: ДКП "Луцьктепло" (25,9% загального обсягу викидів у місті), ДП "Луцький ремонтний завод "Мотор" (16,4%) та ПАТ "СКФ Україна" (13,7%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступниця голови Волинської ОДА продемонструвала кричущу управлінську некомпетентність

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити