image
 |  7 10 Квітня 2023 | 11:22

У Кам’янці-Подільському біля собору сталися сутички, прихильники ПЦУ розгорнули намети (ФОТО, ВІДЕО)

У Кам’янці-Подільському Хмельницької області біля собору Олександра Невського сталися сутички, прихильники ПЦУ розгорнули намети.

Про це повідомляє “Суспільне“.

Одна із організаторів акції Алла Чепелюк розповіла, що намети розгорнули учасники зборів, які проголосували 8 квітня за перехід храму з УПЦ МП до ПЦУ.

За її словами, головними вимогами є допуск ревізійної комісії до храму, щоб провести інвентаризацію та у ПЦУ могли отримати ключі від собору.

“Ми вимагаємо, аби священники МП пропустили ревізійну комісію до собору. Наразі нас туди не пускають, хоча є рішення громади про перехід до ПЦУ. Намети ми ставимо, тому що наша акція є безстроковою. Тут вночі будуть залишатись люди на чергуванні”, – пояснила Чепелюк.

Станом на 19:30 біля собору було понад 1000 осіб, які виступають за перехід церкви до ПЦУ. За словами Чепелюк, понад 500 вірян, які підтримують УПЦ МП, оточили храм і не пускають їх.

Водночас, Telegram-канал “Код Кам’янця” повідомляє, що біля собору відбулися зіткнення. Також місцеве видання “Всім” пише, що парафіяни УПЦ МП стали кільцем навколо собору, щоб не пустити нікого всередину. Близько 18:00 протистояння переросло у зіткнення між активістами та вірянами. Їх намагалася розняти поліція.

О 22:20 люди, як і раніше, стояли навколо собору з плакатами та прапорами України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не витримало серце: під час штовханини за церкву помер чоловік

Водночас, в УПЦ МП заявили про спробу силового захоплення кафедрального собору святого Олександра Невського у Кам’янці-Подільському.

“За повідомленням очевидців з місця події, поліція не реагує на виклики. Вірянам Української православної церкви, які захищають свій храм, намагаються вручити повістки”, – стверджують представники церкви.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити