image
 |  0 16 Січня 2019 | 16:44

У Ковелі планують заборонити продаж алкоголю вночі

Громадськість Ковеля підтримала проект рішення про обмеження продажу алкогольних напоїв у нічний час, далі крок за депутатами міськради.

Про це повідомляє «Волинь Нова».

Сьогодні у сесійному залі відбулися громадські слухання з обговорення проекту рішення міської ради про таку заборону.

Заступник начальника відділу економічного розвитку і торгівлі Лілія Барна проінформувала присутніх, що у 2018 році питання торгівлі алкогольними напоями в нічний час врегульовано на законодавчому рівні. Верховна Рада України прийняла закон, який надає право органам місцевого самоврядування встановлювати обмеження в часі торгівлі продажу алкогольних напоїв у нічний час, а також притягувати суб’єктів господарювання торговельних закладів до відповідальності (штрафувати) за порушення правил продажу алкоголю.

Читайте також: Бездіяльність Савченка «примушує» дітей йти до школи через поле, засипане снігом

У стаціонарних об’єктах торгівлі, малих архітектурних формах та у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях, крім закладів ресторанного господарства, на території міста Ковеля з 22.00 до 07.00 години.

Відповідно до вищезазначеного та ЗУ «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» відділом економічного розвитку та торгівлі розроблено проект регуляторного акта «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного)».

Його було оприлюднено в місцевій газеті «Вісті Ковельщини». Подано на погодження уповноваженому органу ( Державна регуляторна служба України) та Волинському обласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України, він пройшов погодження.

Читайте також: Ковельська міськрада довірить 20 мільйонів «Укргазбанку»

У ньому, зокрема, йдеться: З метою усунення порушень громадського порядку в нічний час доби та зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, формування в суспільстві здорового способу життя, враховуючи численні скарги мешканців міста Ковеля, для впорядкування роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом, міська рада вирішила обмежити роздрібну торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного), у стаціонарних об’єктах торгівлі, малих архітектурних формах та у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях, крім закладів ресторанного господарства, на території міста Ковеля з 22.00 до 07.00 години.

Чинність цього рішення поширюється на всіх суб'єктів господарювання на території міста Ковеля незалежно від форм власності, які зареєстровані в установленому порядку і мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, отриману згідно з вимогами законодавства.

Читайте також: Піару не буде: Савченко скасував скандальне будівництво школи на Волині

Суб’єктам господарювання міста Ковеля рекомендовано інформувати покупців про прийняте Ковельською міською радою рішення щодо обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного) на території міста Ковеля у період з 22.00 години вечора до 07.00 години ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та свята.

Цей регуляторний акт та проект рішення підтримали учасники громадських слухань.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити