image
 |  122 4 Жовтня 2024 | 18:36

У КП "Волинський обласний центр ЕМД та медицини катастроф" відбулося оновлення парку санітарних автомобілів

4 жовтня у КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" відбувся урочистий захід з передачі сучасних санітарних автомобілів, оснащених усім необхідним медичним обладнанням для здійснення реанімаційних заходів.

Про це інформує ВолиньUA.

На захід прибули голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, депутатка Волинської обласної ради Любов Серба, а також представники інших закладів охорони здоров'я області - Волинської обласної психіатричної лікарні та Волинської обласної інфекційної лікарні.

Директор КП "Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Володимир Шмаль відзначив важливість оновлення медичного спеціалізованого транспорту, який у тому числі рятує життя нашим військовим. Також він подякував воїнам ЗСУ за захист країни.

У вітальному слові очільники Волинської обласної ради подякували колективу підприємства за роботу і комплексний підхід до покращення своєї матеріально-технічної бази, а також за дружню допомогу іншим закладам Волині.

Потому відбулася церемонія вручення ключів від санітарних автомобілів.

Нові транспортні засоби отримали:

- Нововолинське відділення екстреної медичної допомоги;

- відділ медицини катастроф.

Пункт ЕМД у смт Іваничі отримав автомобіль санітарного типу на заміну санітарного автомобіля 2013 року. Також для потреб навчально-тренувального центру передано авто Fiat Dukato, отриманий від ВООЗ.

Також два спеціалізованих авто передано:

- КП "Волинська обласна психіатрична лікарня";

- КП "Волинська обласна інфекційна лікарня".

У цих закладах, зокрема у обласній психіатричній лікарні, лікується багато військових. Тож нові автомобілі стануть особливо в нагоді.

Довідково.

У 2024 році КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" придбало чотири санітарні автомобілі Citroen Jumper. Ці транспортні засоби обладнані дефібриляторами, електрокардіографами, пульсоксиметрами, інфузоматами, глюкометрами, стаціонарними балонами з киснем і портативними апаратами ШВЛ. Це дозволить медикам надавати екстрену медичну допомогу та проводити реанімаційні заходи безпосередньо в кареті швидкої згідно із протоколами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку понад 60% житлового фонду передано на обслуговування ОСББ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити