image
 |  88 4 Жовтня 2024 | 14:33

У Луцьку понад 60% житлового фонду передано на обслуговування ОСББ

Понад 60 % наявного житлового фонду у Луцьку сьогодні передано на обслуговування об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків.

Про це йде мова у проєкті рішення виконкому Луцької міськради "Про підготовку господарства Луцької міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2024/2025 років", - пише ВолиньUA.

Із 713 зареєстрованих ОСББ самостійно організовують роботу та відповідають за виконання заходів по підготовці житла до зими 705 ОСББ, які обслуговують 751 будинок.

З метою впровадження заходів з енергозбереження житлового фонду Луцької міської територіальної громади та економії енергоресурсів, зменшення витрат населення на оплату енергоресурсів діє Програма відшкодування частини суми кредитів ОСББ Луцької міської територіальної громади, залучених на впровадження в будинках енергоефективних та енергозберігаючих заходів на 2021–2024 роки.

За цією Програмою продовжується погашення відсоткових ставок за залученими до 2018 року кредитами – по 7 кредитних договорах. На ці цілі зареєстровано договори на суму 644,260 тис. грн. За другим розділом цієї Програми для ОСББ на погашення кредитних договорів, залучених на впровадження енергоефективних заходів Пакету “Б” загальнодержавної програми “ЕНЕРГОДІМ”, бюджетом громади передбачено10 000,0 тис. грн, з них відшкодовано 3 911,920 тис. грн для 3-х ОСББ, які завершили енергоощадні заходи у своїх будинках.

Читайте також: Україна планує відновити ексгумацію жертв Волинської трагедії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити