image
 |  5 12 Вересня 2018 | 14:52

У Луцьку «розумні зупинки» деградували (ФОТО)

У центрі Луцька існує дві зупинки громадського транспорту обладнанні електронним таблом, які носять у народі назву «Розумні зупинки». Тільки замість того, щоб користуватися сучасними технологіями на повну - ми продовжуємо насолоджуватися функціями годинника, який ще у Європі вигадали у 15 столітті.
Із самого початку задумка впровадження «Розумної зупинки» та GPS-моніторингу міського транспорту виглядала досить перспективною темою, яка мала на меті зробити життя лучан комфортнішим та сучаснішим.

По задуму інженерів, на інформаційному дисплеї «розумної зупинки» повинен відображатися графік руху міських маршруток, але останнім часом замість показу руху автобусів, табло виконувало функцію годинника, або естетичної технологічної опори. Бо ба більше, побачити там рух транспорту практично було неможливо, а інша, що на проспекті Волі, 4, станом на сьогодні - взагалі не працює.

Розробило мегапотужне інформаційне табло - приватне підприємство «Візор». Яке погодилось їх обслуговувати у майбутньому, також ця фірма взялась за впровадження GPS-моніторингу у міському транспорті, яке нині аби-як працює. Про що свідчать системні нарікання лучан. Ми спробували взяти коментар у «Візор», але жоден із контактів, зазначений на офіційному сайті фірми – не відповідає.
Вартувало для міста таке «ноу-хау» 38 тисяч гривень, що на 2013 рік по курсу у  8,3 гривні за долар, становило  майже 4 500 доларів США.

 
З самого початку роботи «розумної зупинки» виникало ряд проблем, які досить повільно вирішувало приватне підприємство «Візор» та міська влада Луцька.
Так, у 2016 році інформаційне табло не змогло запрацювати через неполадки. Після підключення його до мережі, трапилось лихо – згорів дисплей. Згодом, налагодили підключення, але чи то карма чи пороблено, «розумна зупинка» продовжувала працювала зі збоями.
Інформують про задовільну роботу системи GPS-моніторингу, а також відсутність озвучення зупинок громадського транспорту самі перевізники та пояснюють, що через постійні збої пов’язані з неякісним обладнанням системи «Мак», їм доводиться часто ремонтувати обладання. Та просили у влади провести тендер і обрати ефективнішу централізовану систему голосового зв’язкута керування, моніторингу руху громадського транспорту.
Однак не все так плачевно, з важкими потугами та повільними кроками, віднедавна розпочала працювати лише одна із двох «розумних  зупинок», єдине світло в кінці тунелю. Тільки той факт, що у більшості міських маршруток продовжує задовільно працювати GPS-моніторинг, стає зрозумілим, що цілісної картини по руху міського транспорту інформаційне табло надати не може. А перевізники продовжують «списувати» свої прогалини в роботі на підприємство «Візор».
Для довідки:
Слід нагадати, що за транспорт у місті Луцьку відповідає нинішня влада в особі Григорія Пустовіта, в якого в чиновницькій колоді є «козирний» радник, екс-начальник транспортного відділу Анатолій Миронюк, діяльність якого зовсім не помітна для мешканців обласного центру Волині, однак лишається щедро премійована градоначальником. Однак, навіть з такою здавалось би потужною командою людей в.о. мер Луцька Григорій Пустовіт продовжує деградувати, так як і «розумні зупинки», які створюють лише ілюзію роботи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити