image
 |  4 18 Березня 2021 | 15:56

У Луцькій міськраді шукатимуть нового орендаря ставків у Рокинівському орнітологічному заказнику

У Луцькій міськраді вивчать питання щодо виставлення на аукціон трьох ставків на території Рокинівського орнітологічного заказника.

Про це йшла мова під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Як зазначала під час засідання комісії начальниця відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак, Рокинівський орнітологічний заказник займає площу 90 гектарів. Зараз уся його територія увійшла до складу Луцької громади.

"На території заказника є три каскади ставків. Догляд за ними має особливе значення. Адже в іншому випадку вони можуть просто зникнути. Зараз наше завдання - знайти орендаря для цих ставків, який буде утримувати їх в належному стані. Але є нюанси. Так як ставки перебувають в природоохоронній зоні, там дозволена лише спортивна риболовля. Також у заказнику не можна розводити багаття. Зараз ставками опікується відділ екології. Але для ефективного догляду потрібен орендар. Інакше в найближчому майбутньому один з ставків може зарости чагарниками", - розповіла Оксана Лисак.

Додамо, що на комісію приходив чоловік, який готовий взяти в оренду ставки. Наразі комісія прийняла рішення доручити відділу екології та управлінню земельних ресурсів вивчити це питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці луцького будинку постійно борються з вантажівками, які паркуються на тротуарі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити