image
 |  1253 28 Листопада 2023 | 14:48

У Луцьку через порушення паркування на вулиці виникають затори (ФОТО)

Спосіб поставлення легкових автомобілів і мотоциклів на тостоянці біля тротуару та з його використанням передбачений табличками 7.6.1, 7.6.2, 7.6.3, 7.6.4, 7.6.5, які можуть застосовуватись із дорожніми знаками 5.42.2 «Місце для стоянки» або 5.43 «Зона стоянки».

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради.

Неправильна постановка автомобіля на стоянку може створювати перешкоди для пересування іншим учасникам дорожнього руху.

Для прикладу, в місті Луцьку на вулиці Рівненській, 58, знаходиться стоянка позначена знаком 5.43 «Зона стоянки» з табличкою 7.6.1. Це означає, що всі транспортні засоби повинні бути поставлені на стоянку на проїзній частині вздовж тротуару.

Проте, не всі водії дотримуються цих вимог і паркують свої автомобілі під кутом до тротуару, цим самим, виступають своїми габаритами на смугу руху, створюючи перешкоду для транспортних засобів, які їдуть в попутному напрямку. В свою чергу, це зменшує пропускну здатність вулиці та може призводити до заторів і «тягучок», особливо в час пік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий луцький заклад оригінально прикрасив фасад (ФОТО)

Нагадуємо, що за порушення п. 15.6 ПДР та неправильну постановку автомобіля на місці для стоянки, передбачена адміністративна відповідальність згідно ч.1 ст.122 КУпАП. Штраф за дане правопорушення становить 340 гривень. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити