image
 |  7 15 Травня 2020 | 18:06

У Луцьку демонтують незаконні кіоски на Центральному ринку, базарники намагаються завадити

Незаконно встановлені перед Центральним ринком кіоски почали демонтовувати. Йдеться, зокрема, про 9 конструкцій, які знаходяться безпосередньо перед ринком.

МАФи знаходяться на двох ділянках, раніше орендованих компанією «Скорпіон-Сервіс», однак у грудні минулого року закінчився термін договору оренди і ділянки було повернуто в комунальну власність, – інформують "Волинські новини".

Власників кіосків двічі попереджали – у грудні і в січні. Також на кіосках були розміщені наклейки про демонтаж. 

Під час засідання виконкому 15 травня було прийняте рішення про примусовий демонтаж, його забезпечують працівники департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

За станом на 16:50 базарники почали провокувати конфлікт, намагаються перешкоджати демонтажним роботам. Муніципали і поліція утворили живий кордон, аби базарники не прорвались до осіб, які демонтують контейнери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії луцьких тролейбусів сидять без зарплат через карантин

Базарники не дозволяють, аби муніципали мирно демонтували та вивезли контейнери. Мовляв, їх про це не попередили. Та обіцяють, що нібито вивезуть самі, й зроблять це до 20 травня.

Працівники муніципальної варти намагаються зрізати секції паркану, аби дістатися до споруд, що підлягають знесенню. Проте підприємці намагаються їм завадити, вони провокують працівників поліції, імітуючи бійку, та навмисне кричать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Центральному ринку Луцька спиляли ворота: як це було? (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити