image
 |  5 15 Травня 2020 | 17:33

Водії луцьких тролейбусів сидять без зарплат через карантин

Водії луцьких тролейбусів не отримали зарплат за березень.

Цю інформацію підтвердили у КП “Луцьке підприємство електротранспорту”.

Вчора, 14 травня, на підприємстві відбулися збори водіїв тролейбусів та контролерів громадського транспорту. Людей найбільше цікавило питання виплати зарплати за березень-квітень та коли тролейбуси вийдуть на маршрути.

Директор підприємства Володимир Пуц зазначив, що у зв’язку із запровадженням в Україні карантину, зупинили роботу багатьох підприємств. Внаслідок цього, бюджет Луцька недоотримав чимало коштів від сплати податків і зборів. Натомість ті фінансові ресурси, що були, в першу чергу, спрямовували на фінансування медичних установ, придбання обладнання та засобів боротьби з коронавірусом.

Згідно рішення виконавчого комітету Луцької міської ради, з 19 березня 2020 зупинено рух громадського транспорту, відповідно й тролейбусів. Тож ЛПЕ не отримує відповідного доходу від перевезення пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побили та пограбували: на Волині затримали трьох зловмисників

За словами генерального директора, станом на сьогодні, на підприємстві дійсно є певна заборгованість із виплати заробітної плати за березень. Окремим працівникам кошти виплачені не в повному обсязі. Вирішення цієї проблеми залежить від розгляду та погодження Антимонопольним комітетом України «Програми розвитку міського пасажирського транспорту на 2020-2024 роки». Це дозволить проводити фінансування підприємства з місцевого бюджету..

Також Володимир Пуц додав, що міська рада має право відшкодовувати кошти на пільгові перевезення лише за фактом їх виконання, тому надходження коштів в якості відшкодування пільгового проїзду від міської ради будуть надходити після запуску тролейбусів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити