image
 |  2 12 Серпня 2020 | 13:23

У Луцьку компанія «Житловий квартал» завдала збитків громаді на понад 2 мільйони

У Луцьку забудовник ТОВ «Житловий квартал» заплатить понад два мільйони гривень штрафу за несвоєчасну сплату орендної плати за землю.

Мова йде про земельну ділянку площею 2 гектари на Рівненській, 119, яка раніше належала КП «Парки та сквери». Саме ту земельну ділянку, яку на аукціону купила фірма ТОВ «Житловий квартал», наближена до екс-радикалів Сергія Були та Костянтина Петрочука.

Луцькі прокурори з'ясували, що підприємство упродовж лютого-квітня 2019 року порушувало умови укладеного із Луцькою міською радою договору оренди земельної ділянки, відтак, згідно з умовами договору, зобов’язане було сплатити штраф.

Зважаючи на бездіяльність органу місцевого самоврядування щодо стягнення штрафних санкцій, на захист інтересів громади стала прокуратура. Згідно з рішенням суду, з підприємства стягнуто в місцевий бюджет понад 2,3 мільйона гривень.

Відповдіно до рішення Господарського суду Волинської області від 22 липня 2020 року, стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Житловий квартал» (вул. Вороніхіна, 37, м. Луцьк) на користь Луцької міської ради 529 тисяч 785 гривень штрафу.

Нагадаємо, що у 2019 році Головне управління ДФС у Волинській області зверталося з позовом до Волинського окружного адміністративного суду про стягнення з ТОВ «Житловий квартал» 816 тисяч 599 гривень податкового боргу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед тим, як будувати багатоповерхівку, потрібно враховувати думку громади, - депутат Луцькради

Справу внесли до Єдиного державного реєстру судових рішень ухвалою суду від 12.12.2019 провадження у справі № 140/3190/19 закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову через погашення боржником заборгованості.

Отож компанія «Житловий квартал», яка має намір будувати житлові будинки системно уникає сплати податків чим завдає збитків для місцевого бюджету, а орган місцевого самоврядування не сильно квапиться в реагуванні стягнути борг.

До слова, у листопаді 2018-го міська рада погодилася надати дозвіл «Житловому кварталу» на розроблення проєкту землеустрою для будівництва та обслуговування багатоквартирних будинків на цій ділянці. А вже у листопаді 2019-го виконком міської ради підтримав коригування детального плану території, що передбачає тут будівництво десятиповерхівок із підземними паркінгами. За кілька місяців таке рішення міськвиконкому дві інстанції судів визнали незаконним та таким, що суперечить законодавству і державним будівельним нормам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити