image
 |  9 7 Серпня 2020 | 14:58

Перед тим, як будувати багатоповерхівку, потрібно враховувати думку громади, - депутат Луцькради

У житловому районі ЛПЗ мають намір змінити проєкт детального плану території для будівництва багатоповерхівки за адресою Станіславського, 14 без врахування думки мешканців.

Про це у соціальній мережі Фейсбук написав депутат від фракції ВО «Свобода», член земельної комісії Микола Романюк.

До Луцької міської ради звернулася Бадко Катерина Володимирівна, з проханням надати дозвіл на розроблення проєкту детального плану території з метою подальшого будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. Станіславського, 14. Цільове призначення земельної ділянки, яка знаходиться у приватній власності, для будівництва та обслуговування індивідуального житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Ділянки знаходяться індивідуальна житлова забудова, тому ЯК ТАМ МАЄ ВПИСАТИСЯ БАГАТОПОВЕРХІВКА, це питання, на яке я не почув чіткої відповіді від архітектора Луцька, - розповідає депутат Романюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансування медзакладів та доплати лікарям лягли на плечі місцевого самоврядування, - депутат Луцькради

«Нам пропонують орієнтуватися на план забудови Луцького району і заглянути в далеке майбутнє, в якому спрогнозувати те, що новозбудована багатоповерхівка можливо впишиться в архітектуру міста, а можливо й ні».

До того ж потрібно врахувати думку мешканців мікрорайону ЛПЗ перед тим, як змінювати план детальної під будівництво багатоповерхівки. Адже в Луцьку вже були випадки, коли забудовники згідно плану детальної забудови мали споруджувати 9-ти поверхівку, а по завершенні зводили 10-ти поверховий будинок. Приклад ЖК "Сафрон".

«На мою думку, будь-які зміни до проєкту детального плану території вимагають першочергового проведення громадських обговорень з жителями вулиці Станіславського, а тоді вже вивчати питання розробки детального планування забудови. Тим паче, що самі жителі мікрорайону ЛПЗ такі прохання озвучували», - коментує депутат Микола Романюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микола Романюк: Коли відчуваєш, що за тобою стоїть громада, це додає більше енергії та сил

Однак, на земельній комісії окремі депутати агітували за термінове прийняття даного рішення, щоб спочатку погодити розроблення плану забудови під багатоповерхівку, а тоді проводити громадські обговорення та інші моменти, такі як зміна цільового призначення землі. Адже станом на сьогодні цільове призначення земельної ділянки під індивідуальну житлову забудову.

«Гадаю, не варто робити поспішні рішення, у таких важливих питаннях для мікрорайону ЛПЗ. Для початку провести громадські обговорення із жителями вулиці Станіславського, почути їх позицію. Ми всі виступаємо за розвиток мікрорайону, але щільність забудов має відповідати архітектурним вимогам і в подальшому не створювати дискомфорту для лучан», - резюмував Микола Романюк.

Унаслідок голосування депутатська комісія із земельних відносин не підтримала даний проєкт рішення. Однак остаточне рішення буде за депутатами Луцької міської ради. 

    

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити