image
 |  4 21 Грудня 2018 | 01:04

У Луцьку «Старе місто» лишається в сніговому полоні, через недіючу автопарковку

Виявляється у Луцьку комунальники не можуть прибирати від снігу вулиці «Старого міста», через боларди автопарковки, яка так і не за функціонувала.

Про це стало «ВолиньUA» стало відомо, у четвер, 20 грудня, під час засідання комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Зокрема депутат від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан поцікавився у директора департаменту ЖКГ Юрія Крася, чому вулиці історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» з моменту опадів снігу, жодного разу не прибирались комунальниками.

«До мене звертаються жителі «Старого міста» з наріканнями, що вулиці цього району з моменту початку опадів снігу, а це протягом неділі, жодного разу не прибирались снігоочисною технікою. Пішохідні тротуари люди прибирають самотужки. І це центральна частина міста. Про яку взагалі можна говорити туристичну привабливість цього району, коли центральні вулиці лишаються не прибраними від снігу? Така ж ситуація складається на зупинках громадського транспорту, коли людям доводиться долати снігові бар’єри перед тим, як потрапити у транспорт»- зазначив депутат луцькради Андрій Білан.

Головний комунальник міста Юрій Крась повідомив, що на вулиці «Старого міста» не може потрапити снігоочисна техніка, яка виявляється не вписується в габарити, так як на заваді є боларди автопарковки. Хоча запевнив, що вулиці до цього часу вже мали б бути розчищені.

Також Юрій Крась зазначив, що в основному автомобільні дороги у Луцьку прибрані від снігу і можливо лишились декілька вулиць - це зокрема на окраїнах міста.

До слова, боларди стоять при в’їзді на вулицях Данила Братковського, Кафедральній, а також при виїзді по вулиці Галшки Гулевичівни і біля Центрального ринку. Таким чином, практично вся центральна частина історико-культурний заповідника «Старе місто» перебуває в сніговому полоні, чи то через байдужість міських комунальників, чи то через  автомобільну парковку, яка між іншим -  досі не запрацювала. 

Нагадаємо, що Луцькі комунальники визнали, що програли боротьбу із зимовою стихією.

 Читайте також: Відомо, де встановлять у Луцьку новорічні іллюмінації 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити