image
 |  4 20 Грудня 2018 | 16:11

Луцькі комунальники визнали, що програли боротьбу із зимовою стихією

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась визнав, що є проблема з розчисткою пішохідних тротуарів.

Про це «ВолиньUA» стало відомо під час засідання комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Зі слів Юрія Крася техніки не вистачає, але, попри це, працює протягом трьох днів без перестанку, лише водії чергують.

До слова, бобкат зламався відразу ж в той день, коли розпочався сніг. Відповідно, виявився не пристосований до роботи.

«Техніка - на грані, адже вона не є новою, найновіша 2002 року, тому має ймовірно високі ризики поломок», - розповів Юрій Крась.

Директор департаменту повідомив, що для розчистки доріг у місті задіяно 7 одиниць техніки та 12 машин по розчистці тротуарів.

«З проспекту Волі та центру міста сьогодні вночі вивозитимуть сніг, окрім вулиці Лесі Українки. До слова, вчора з Театрального вивезли 30 автомобілів», - наголосив Крась.

Відповідно, вулицю Лесі Українки прибирати від снігу, тобто вивозити наслідки негоди - не будуть.

Також, Юрій Крась повідомив, що кошти для боротьби зі снігом уже закінчились.

Попередньо з бюджету виділяли 1 500 000 гривень, яких виявилось недостатньо. Тому до комісії ЖКГ звернувся директор «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич з проханням - виділити з бюджету 2018 року додаткових 340 тисяч гривень в якості фінансової допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучани самотужки визволяються з снігового полону (ФОТО)

Комісія підтримала дане звернення та планує винести це питання на чергове 51 пленарне засідання сесії Луцької міської ради.

Слід зазначити, що дане питання про результат роботи комунальників з боротьби зі снігом ініціювали депутати: свободівець Віктор Ящук та Андрій Козюра.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити