image
 |  0 20 Травня 2021 | 13:46

У Луцьку триває благодійна виставка вишивки: кошти збирають для потреб військових (ВІДЕО)

У Луцьку триває виставка народної вишивки. Волонтери збирають кошти на потреби військових у зоні ООС та для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це розповіла «Суспільному» волонтерка Ольга Балицька.

Захід організувала група «Волонтери Волині з добром у серці». Майже 300 вишитих речей для експозиції збирали із родинних колекцій.

«Розпочали підготовку до виставки два місяці тому, зверталися до людей через соцмережі», — каже співорганізаторка виставки, одна з авторів ідеї Ольга Мельничук.

Її однокласниця із Львівщини дала для колекції 20 рушників.

Колекція, представлена для огляду, - дуже розмаїта, каже етнографиня Людмила Мірошниченко-Гусак. З її слів, особливість виставки – значна кількість вишиваних речей з Холмщини, нині – це територія Польщі. На виставці є роботи, які вишивалися на початку ХХ століття.

На виставку принесла сорочку своєї бабусі Любові Навачевської співорганізаторка заходу Людмила Янковська.

«У сорочки давня історія», — розповідає жінка. «Бабуся була родом із Грубешівського району, села Бережниця. Їхня родина була вивезена на Волинь, у 1944-му році. Разом з ними приїхала й сорочка. Вишита вона на домотканому полотні. Усе робилися власними руками», — каже Людмила Янковська.

Зі слів Ольги Балицької, скільки коштів зберуть під час благодійної виставки народної вишивки «Рушники у мами вишиті хрещато, щоб вертались діти до своєї хати», рахуватимуть по закінченню виставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двигуни українських винищувачів пройдуть капремонт на луцькому «Моторі»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити