image
 |  0 9 Червня 2023 | 14:29

У Луцьку відновили дослідження підземель Собору, збудованого у 16-му столітті (ФОТО)

Волинська археологічна експедиція розпочала наступний етап досліджень відкритих у 2021 році підземель Кафедрального Собору Святої Трійці РКЦ у Луцьку.

Про це повідомив заступник директора Державного історико-культурного заповідника "Старий Луцьк", - пише ВолиньUA.

Собор збудований в межах Луцького Окольного замку луцьким єпископом Юрієм Фальчевським у 1545-1552 роках на місці попереднього храму, розібрали його після великої пожежі 1781 року. Об’єкт був величною спорудою у пізньосередньовічному Луцьку та мав титул «Матері костелів». Нараз розчищено виявлений вхід до вівтарних крипт собору, працюємо над розчисткою підземних кімнат.

Роботи проводяться Охоронною археологічною службою України Інституту археології НАН України у співпраці з Адміністрацією Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку, Волинським національним університетом імені Лесі Українки та Спілкою археологів України за клопотанням Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви та Кафедральної парафії Святих Апостолів Петра і Павла згідно наявних кваліфікаційних та дозвільних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині посадовець сільради, якого спіймали на хабарі, відпочивав рекреаційному комплексі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити