image
 |  25 6 Червня 2023 | 22:31

На Волині посадовець сільради, якого спіймали на хабарі, відпочивав рекреаційному комплексі (ФОТО)

Землевпорядник Підгайцівської громади Віталій Копюк, якого затримали із хабарем та який за рішенням суду повинен перебувати під домашнім арештом, відпочивав у рекреаційному комплексі «Рестпарк» поблизу Луцька.

Світлини із Віталієм Копюком та його дружиною в колі інших друзів опублікувала на своїй сторінці у фейсбуці Олена Бажул, - пише ВСН.

Із допису зрозуміло, що жінка 4 червня святкувала день народження. Олена Бажул працює заступницею директора у Підгайцівському ліцеї. У цьому ж закладі до роботи землевпорядником працював учителем і Віталій Копюк.

На світлинах помітно частину альтанки, яка є у «Рест-парку», тож, очевидно, святкування відбувалося саме у цьому закладі.

Напередодні суд вкотре розглядав питання про запобіжний захід для Віталія Копюка. Із цілодобового домашнього арешту замінили на домашній арешт у вечірню пору: із 22:00 до 6:00.

Оскаржуючи арешт у чотирьох стінах, Віталій Копюк посилався на потребу працювати на городі, аби прогодувати сім’ю та забирати дітей із школи під час повітряної тривоги.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Володимирі в період війни хочуть ремонтувати фасад за 9 мільйонів

До слова, також Віталій Копюк у суді відстоює своє право повернутися на посаду землевпорядника у Підгайцівську сільраду. Судове засідання із цього питання відбудеться в середу, 7 червня.

Нагадаємо, 3 березня після чергової сесії Підгайцівської сільської ради правоохоронці затримали землевпорядника громади Віталія Копюка з отриманим хабарем. У нього знайшли мічені купюри - в автомобілі, де він отримував другу частину суми після того, як депутати прийняли на сесії відповідне рішення. А також частину мічених грошей, які він отримав як аванс, вилучили вдома.

Віталію Копюку висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити