image
 |  4 16 Серпня 2019 | 11:33

У Волиньраді відзначили капеланів-добровольців (ФОТО)

Перші 10 капеланів-добровольців отримали посвідчення та Подяки від Волинської обласної ради.

Як інформує ВолиньUA, відзнаки капеланам-добровольцям вручили 16 серпня 2019 року перед початком чергового засідання комісії з визнання статусу бійців-добровольців АТО/ООС при Волинській обласній раді.

Перші подяки вручали перший заступник голови облради Юрій Поліщук та депутат обласної ради Олександр Пирожик, котрий донедавна очолював комісію з визнання добровольців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капеланам-добровольцям на Волині теж надаватимуть спеціальний статус

Самі капелани кажуть, що для них це визнання – насамперед, моральна підтримка і наснага. Вони подякували за увагу та побажали здоров'я і ефективних рішень для області представникам обласної влади.

«Переконаний, що й надалі ми всі представницька та виконавча гілки влади, а також громадські організації будемо тісно працювати в плані визнання воїнів-добровольців, які віддавали своє життя і здоров'я заради Незалежності України. Дякую за вашу місію і жертовність», – зазначив перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук.

Директор департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод повідомила, що капелани-добровольці отримуватимуть щорічну виплату в розмірі 10 тисяч гривень. Олександр Пирожик припускає, що нинішні виплати можуть бути здійснені вже у жовтні, до свята Покрови Пресвятої Богородиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще семеро бійців-добровольців отримують від Волиньради спеціальний статус

Опісля під головуванням Юрія Поліщука відбулося чергове засідання комісії. За результатами засідання ще 3 бійці-добровольці та 5 військових священиків отримають статус бійців-добровольців та капеланів-добровольців.

Нагадаємо, що на сесії Волинської обласної ради 20 грудня 2018 року було прийняте рішення «Про визнання статусу бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету в російсько-українській війні»

За поданням комісії з питань  питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, яку очолює голова фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді Анатолій Вітів, 16 травня ц.р. депутати внесли зміни в цей документ, яким передбачено надання відповідного статусу ще капеланів-добровольців.

Зауважимо, що в зв'язку з кадровими змінами в обласній раді, відтепер комісію з визнання добровольців очолює перший заступник голови облради Юрій Поліщук. Він подякував своєму попереднику Олександру Пирожику за ту роботу, яку він виконував в статусі голови комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші 10 військових священиків на Волині отримали статус капеланів-добровольців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити