image
 |  2 17 Травня 2019 | 08:58

Капеланам-добровольцям на Волині теж надаватимуть спеціальний статус

З ініціативи голови фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді Анатолія Вітіва на пленарному засіданні 16 травня обласна рада прийняла рішення надавати спеціальний статус військовим священикам (капеланам), які здійснювали свою діяльність у зоні АТО/ООС.

Як інформує «ВолиньUA», з цією метою у попереднє рішення обласної ради від 20.12.2018 № 22/57 «Про визнання статусу бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету в російсько-українській війні» внесли зміни, доповнивши пункт 1 рішення, після слів «правоохоронними органами», словами «військових священиків (капеланів), які здійснювали свою діяльність у зоні АТО/ООС». 

Окрім того, за рішенням постійної депутатської комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, яку очолює свободівець Анатолій Вітів, до цього рішення облради також внесли доповнення, згідно з яким бійцям-добровольцям можуть надавати відповідний статус посмертно. 

У Положенні тепер передбачено, що сім’ї добровольців, які померли або загинули, мають право на отримання відповідних довідок від комісії з визнання статусу бійців-добровольців АТО/ООС (голова комісії – перший заступник голови обласної ради, свободівець Олександр Пирожик). Сім’ї, які отримають такі довідки, аналогічно зможуть претендувати на отримання з обласного бюджету відповідних матеріальних допомог. 

Окрім того, за наполяганням фракції ВО «Свобода» та особисто її голови Анатолія Вітіва, на цьому ж сесійному засіданні до Програми соціального захисту населення області внесли зміни, згідно з якими для бійців-добровольців і капеланів-добровольців удвічі збільшили суму матеріальної допомоги, заклавши в обласному бюджеті до кінця року не 300, а 600 тисяч гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще семеро бійців-добровольців отримують від Волиньради спеціальний статус

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити