image
 |  0 9 Серпня 2019 | 11:47

У Володимирі видали книгу про родину Цинкаловських

У Володимирі-Волинському вийшла у світ книга Сім вечорів з Наталією Назарівною Грабарчук-Цинкаловською". 

Про це інформує ДІКЗ "Стародавній Володимир". 

Наукові співробітники Фєдосєєва Світлана та Вознюк Орися майже протягом року працювали над книгою "Сім вечорів з Наталією Назарівною Грабарчук-Цинкаловською". У книзі йдеться про родину великого дослідника історії Волині, професора, археолога Олександра Цинкаловського. Зокрема, автори книги, Світлана та Орися, намагалися якнайповніше відкрити ще невідомі сторінки історії родини.

8 серпня 2019 року жителі та гості міста мали змогу побувати в "машині часу". Адміністрація Державного історико-культурного заповідника "Стародавній Володимир" та Народний аматорський театр-студія "Різнобарв'я" оживили фрагменти з життя племінниці Олександра Цинкаловського Наталі Назарівни Грабарчук (Цинкаловської). 

"Маленька Таля чує приглушені розмови в сусідній кімнаті, де зібралися друзі Цинкаловських. Часто вона не розуміє про що розмовляють дорослі, і тоді дитяча фантазія додає необхідні картинки до дійсності...А тим часом страшна війна вже розправляє свої чорні крила над міста. Ця книга - це спогади жінки, що увібрала в себе пам'ять роду, пам'ять предків. Два століття життєпису родини Цинкаловських, століття історії міста Володимира-Волинського, події в Україні й не тільки в історії одного роду."

Книга видана за кошти адміністрації Державного історико-культурного заповідника "Стародавній Володимир".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дворянка Софія Мандрика з портрету Врубеля і її загадкове життя на Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити