image
 |  2 24 Січня 2019 | 13:58

У Володимирі-Волинському нещепленим дітям не заборонять ходити до школи

Від початку року у Володимирі-Волинському та районі на кір захворіло 3 осіб, епідемії немає, відтак нещепленим дітям не заборонять ходити до школи.

Про це йшлося на нараді щодо профілактики захворюваності на кір серед дітей та молоді з керівниками всіх освітніх закладів міста, яку провів міський голова Петро Саганюк.

В нараді взяли участь заступник міського голови Ярослав Матвійчук, керуючий справами Наталія Прогонюк, головні лікарі ТМО Олександр Клачук та ЦПМСД Катерина Чубок, а також спеціаліст відділу Держпродспоживслужби Валерій Оніщук.

Катерина Чубок зазначила, що від початку року на кір захворіло 3 осіб, з яких один військовослужбовець, решта – жителі району. Станом на 23 січня 2019 року показники відсутніх на навчанні учнів та вихованців ДНЗ наступні: по садочках – 4,3%, по вищих навчальних закладах – 4,2%, по загальноосвітніх школах – 11,4% ( найбільше ЗОШ №2 – 14,2%). Спалаху захворюваності на ГРВІ також не спостерігається. Проблем з вакциною немає. Так, від початку року щеплення зроблені 1309 жителям міста.

Петро Саганюк наголосив на тому, щоб не допустити погіршення епідеміологічної ситуації із захворюваності на кір у місті необхідно керівникам закладів вжити всіх профілактичних, протиепідемічних заходів. Інформувати населення щодо застережних заходів з метою уникнення даної хвороби.

Розглядаючи питання заборони участі в навчальному процесі в школах нещеплених дітей, учасники наради дійшли спільного висновку, що такої потреби наразі немає. Проте і педагоги, і лікарі сподіваються на розуміння з боку батьків, з метою чого проводять роз’яснювальні бесіди щодо потенційної загрози кору як для їх дітей, так і для оточуючих.

Спільно міськими службами було намічено план заходів щодо запобігання перевищення епідпорогу захворюваності в місті, який буде затверджено розпорядженням міського голови.

Нагадаємо, що У Луцьку не пустили в школу дітей без щеплень від кору

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині продовжує лютувати кір: щодня фіксують до 40 хворих

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити