image
 |  194 1 Липня 2024 | 11:47

Українцям потрібно позбутися комплексу меншовартості, - Ірина Фаріон у Луцьку

Українцям потрібно позбутися комплексу меншовартості і перестати підлаштовуватися під всіх. Про це під час презентації книги "Англізми і протианглізми: 100 історій слів у соціоконтексті" у Луцьку заявила науковець та мовознавець Ірина Фаріон.

"Великою проблемою українців є їх комплекс меншовартості. Історія української мови і ставлення до неї - яскравий тому приклад. Колись еліти віддавали перевагу болгарській мові, називаючи її церковнослов'янською. Потім польській, московській. А зараз приймають особливий закон про англійську мову. Для українського науковця тепер важливіше знати англійську, ніж українську. Чи можна уявити щось подібне у Франції, Німеччині або Польщі? Категорично ні.

В основі таких рішень - комплекс меншовартості і абсолютно хибний світогляд. Поки українці не навчаться цінувати своє і відстоювати українську ідентичність та українські інтереси, їхньою слабкістю завжди користуватимуться вороги та недруги. Причина нинішньої війни з московською імперією не лише зовнішня. Вона, передусім, внутрішня. Наша слабкість і невміння збудувати сильну українську національну державу спокусило російську орду на вторгнення. Маємо стати сильні і змінитися внутрішньо, щоб отримати інший результат", - зазначила Ірина Фаріон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку Ірина Фаріон презентувала свою книгу "Англізми і протианглізми: 100 історій слів у соціоконтексті" (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити