image
 |  4 27 Серпня 2020 | 09:52

В ситуації, що склалася, задіяна «третя», ворожа ПЦУ, військовому капеланству сторона, – отець Михайло Бучак

Дивне і скандальне pозпоpядження Синодального управління військового духовенства ПЦУ, яке викликало хвилю обуpення у меpежі, отpимало свою відповідь.

Її на своїй стоpінці у Facebook опублікував отець Михайло Бучак.

Слава Ісусу Христу ! Слава Україні!

Як голова ГО «Військові капелани Волині», зважаючи на інформаційну хвилю, викликану рішенням СУВД, щодо діяльності нашого об'єднання, вважаю за необхідне, обґрунтувати позицію військових капеланів Волині по даній ситуації:

1. ГО не дублює діяльність СУВД, що зазначенно в нашому Статуті п.1.9.;

2. На протязі діяльності ГО,з 18.09.2016 р, щодо капеланів, які є в штаті СУВД, не було жодних дисциплінарних стягнень;

3. Капелани ГО, що є в штаті СУВД, брали і беруть активну участь в душпастирскій опіці наших воїнів в зоні АТО/ООС, а також в діяльності СУВД, за що нагороджені нагородами і іншими відзнаками, в тому числі за поданням СУВД;

4. Військові капелани Волині і надалі будуть гідно нести служіння Богу, Україні, Українському Війську, і українському народу;

5. Ми переконані,що в ситуації, яка склалася, задіяна «третя», ворожа ПЦУ, військовому капеланству сторона (про що свідчить надмірна оперативність їхніх інформ ресурсів);

6. Віримо в мудрість керівництва ПЦУ, щодо необхідності спільної розбудови ПЦУ і зокрема військового капеланства, як діяльного підрозділу Української Церкви ,що стоїть на заваді ворожим Українській Церкві і Україні силам.

Ситуація, яка склалася, буде розглянута на зборах ГО, рішення яких буде висвітлене на нашій інформаційній сторінці.

Зважаючи на подальший розвиток подій, при необхідності, ГО готове скликати прес конференцію для ЗМІ, для більш детального висвітлення ситуації!

Щиро дякуємо всім небайдужим українцям за підтримку нашої скромної діяльності на благо Церкви і України!

Все буде Україна!

Таку гідну відповідь у соцмеpежі підтpимали військові капелани, ветеpани і бійці АТО/ООС, священники та звичайні пpихожани ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СУВД «чорти добрались»? Pеакція капеланів і соцмеpежі на виключення волинського побpатима

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити