image
 |  0 27 Липня 2018 | 08:10

«Ваш кіоск буде демонтовано»: у Луцьку знесуть кіоски на Старому ринку (ВІДЕО)

Кіоски - під загрозою знесення. 25 липня частина підприємців Старого ринку побачила на своїх МАФах наклейки з написами «ваш кіоск буде демонтовано». 
Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».
Базарники стверджують - про таке рішення виконавчого комітету їх ніхто не попередив. Більше того, ще 11 липня муніципали попросили їх пофарбувати та відремонтувати кіоски. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».
Підприємці стверджують - цю умову виконали. Але за декілька днів на цих же МАФах з'явились повідомлення про демонтаж.
«Підприємці, скажімо так, вклали немало коштів у придбання цих металоконструкцій, 18 років тут працюють, 18-й рік до нас питань ніяких немає з боку фіскальних служб», - каже підприємиця Наталія Мельничук.

«Влада таке зробила, хоче оставити нас без грошей, без нічого. Ми кошти платимо постійно. В пенсійний фонд так само постійно все сплачуємо. Мені цікаво, щоб залишилося робоче місце, аби мої діти залишились не голодні» - додає Ольга Морозович.
Згідно з цим рішенням, кіоски нібито встановлені незаконно.
Оскільки фірма «МТС-агросервіс», у якої базарники орендують землю під кіосками, насправді не має відповідних дозволів для надання у оренду цієї земельної ділянки. Проте, підприємці стверджують - у них є всі дозволи на торгівлю, щомісяця вони сплачують податки, а фірмі-орендодавцю також платять за користування землею.
Крім цього, у рішенні виконкому йдеться, що кіоски належать «МТС-агросервісу», проте, підприємці кажуть, що купували та встановлювали їх власним коштом.
«Люди платили свої кошти, вони були до цього непричетні. Вони не впали з неба, вони отримали дозвіл на розміщення своїх металоконструкцій. Вони здійснювали торгівлю, всі зареєстровані підприємці, сплачують податки, утримують найману робочу силу, створили собі місце і заробляють гроші», - розповів голова правління «Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу» Ігор Дильов.

Відтак, більше десяти підприємців вирішили шукати правди у міськраді. Базарники попросили не зносити їх кіоски. Чиновники ж пообіцяли питання вирішити.
«Ми з вами будемо контактувати, будемо дивитися, які шляхи виходу. Можливо, це переселення на сусідню цю ділянку. Можливо. Подивимось. Я просто не готовий зараз сказати», - відповів в.о. луцького міського голови Григорій Пустовіт.
Про рішення чиновник обіцяє сповістити базарників найближчим часом.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити