image
 |  0 26 Червня 2018 | 15:01

Велосипедні доріжки стали обов'язковими

В Україні під час будівництва нових доріг або реконструкції старих обов'язково створюватимуть велосипедні смуги. Це підвищить безпеку на дорогах.
Крім того, нововведення сприятиме популяризації велотранспорту, повідомили в Мінстерстві регіонрозвитку, будівництва та ЖКГ.
"У нас, можливо, чимало людей хотіли би їздити на роботу велосипедом. Але через відсутність організованого велосипедного руху, окремих велодоріжок та смуг - це не тільки незручно, а ще й небезпечно. Тому в нових Державних будівельних нормах щодо вулиць і доріг ми ввели обов'язкове проектування велодоріжок і смуг на дорогах та прописали чіткі вимоги щодо їх влаштування та параметрів", - сказав Лев Парцхаладзе, заступник очільника відомства.

Відповідно до нових стандартів, велосипедні доріжки та смуги мають бути у житлових та промислових районах, магістральних вулицях, вулицях місцевого значення, селищних та сільських дорогах, які ведуть до житлових та громадських будинків.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити