image
 |  4 19 Червня 2020 | 08:32

Випускників шкіл звільнили від підсумкової атестації, але залишили ЗНО для абітурієнтів

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3669, який звільняє випускників шкіл від проходження державної підсумкової атестації через пандемію коронавірусу, але не звільняє від Зовнішнього незалежного оцінювання тих, хто вступатиме в українські виші.

"За" проголосували 356 депутатів.

"Законопроект не скасовує ЗНО. Він робить добровільною здачу ДПА у формі ЗНО", - пояснила очільниця Міністерства освіти і науки Любомира Мандзій під час засідання Кабміну 17 червня.

За словами народного депутата Романа Грищука, закон потрібний для того, щоб на третину скоротити кількість людей, які складатимуть ЗНО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські АТОвці подарували комп'ютери дітям загиблих побратимів (ВІДЕО)

Закон передадуть як невідкладний на підпис президенту, щоб встигнути запустити процедуру.

У МОН "Українській правді. Життя" пояснили, що якщо законопроєкт ухвалять, учні, які не планують вступати, не мали би складати ДПА окремо в школі.

Їм повинні виставити бали на основі попередніх оцінок та видати атестат.

Для цього потрібно прийти в школу, написати відповідну заяву, яку має розглянути педагогічна рада. Це потрібно зробити одразу після ухвалення закону до початку ЗНО, тобто до 25 червня.

Якщо ж учень все-таки вирішить скласти ЗНО, йому просто потрібно прийти у пункт тестування у визначений час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО має залишитись єдиним інструментом вступу у вищі навчальні заклади, – перший заступник голови Волиньради

"Через епідеміологічну ситуацію парламент ухвалив рішення звільнити випускників нинішнього навчального року від державної підсумкової атестації.

Водночас випускники мають право пройти ДПА, у тому числі й у формі ЗНО, за власним бажанням. МОН вже розробляє методичні рекомендації для закладів освіти – їх буде надіслано найближчим часом", – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останній «бій» Жукова у Харкові: Кернес програв суд у справі про перейменування проспекту

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити