image
 |  0 25 Грудня 2018 | 13:43

Випустили конверт з нагоди 500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права

З нагоди відзначення пам’ятної дати в історії нашого міста – 500-річчя з часу надання Магдебурзького права, проводилось урочисте погашення спеціальним поштовим штемпелем маркованого художнього конверта «Ковель. 500-річчя отримання Магдебурзького права».

Про це інформує сайт Ковельської міської ради. 

Захід організували Волинська дирекція ПАТ «Укрпошта» спільно з виконавчим комітетом Ковельської міської ради.

 У ньому взяли участь представники міської та районної влади, Волинської філії ПАТ «Укрпошта», філателісти, ковельчани. 

 Керівник Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» Іван Шевчук зазначив: “Спецпогашення приурочується знаковим подіям. Серед них — 500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права. Ювілейні конверти з відбитком спеціального штемпеля та підписом тих людей, які робили погашення, є дуже цінними і їх вартість з року в рік зростає”» . 

 Здійснити почесну місію — спецпогашення та поставити свої підписи на конвертах надали міському голові Олегу Кіндеру, голові райдержадміністрації Віктору Козаку, голові районної ради Андрію Броїло та керівнику Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта» Івану Шевчуку.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Ковеля пов'язав на руку червону нитку, яка відлякує злих духів

 З визначною подією присутніх привітав міський голова Олег Кіндер: “Незважаючи на багатовікову історію, наше місто – завжди молоде. Ковель стає привабливішим, але водночас йому вдається зберегти самобутність, свою неповторну душу. А цей унікальний конверт, який випущено до ювілею — 500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права, переконаний, займе достойне місце в музеях та колекціях філателістів”. 

 Варто сказати, що таких конвертів випущено 400 тисяч примірників. З 14 грудня їх введено в обіг. На них зображено Свято-Воскресенський собор та сургучеву печатку з написом «Ковель. 500-річчя отримання Магдебурзького права». На марці - герб міста 1852 року. Автором малюнка є Лідія Селянко.  

 Довідково: 

 Спецпогашення – це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій. 

 Спеціальний поштовий штемпель виготовляється ПАТ „Укрпошта” і використовується лише один день. Відмінністю від поштових штемпелів стандартного зразка є зовнішнє оформлення. Дата, зазначена на поштовому штемпелі, відповідає дню ювілею. На ньому також зазначається назва події і зображується художній малюнок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити