image
 |  0 7 Вересня 2018 | 04:07

«Волиньгаз» запевняє, що стоки у річку Сапалаївку не несуть санітарної небезпеки

Нещодавно муніципальна варта Луцька виявила труби, з яких стікали нечистоти у Сапалаївку. Одна із труб веде до «Волиньгазу». Втім останні вже відхрестилися, мовляв, стічні води з їхнього підприємства не несуть санітарної небезпеки.
Про це інформує прес-служба ПАТ, - пишуть Волинські новини.
«Волиньгаз» запевняє, що виробничих об’єктів товариства з технологічними процесами, які можуть супроводжуватися шкідливими забрудненнями мінерального, хімічного та будь-якого іншого походження на цій території нема.
«На території товариства на вул. І. Франка, 12 розміщені лише будівлі адміністративного призначення, а виробничі приміщення ПАТ «Волиньгаз» (лабораторії, ремонтні цехи, майстерні, автомийка, тощо) базуються на території по вул. Львівська, 152 б.
Згідно з Водним кодексом України, стічна вода — це «вода, що утворилася в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності (крім шахтної, кар'єрної і дренажної води), а також відведена з забудованої території, на якій вона утворилася внаслідок випадання атмосферних опадів».
Крім того, приймання стічних вод, що утворюються в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності ПАТ «Волиньгаз», здійснюється КП «Луцькводоканал» на умовах Договору №615 на подачу води з комунального водопроводу та приймання стічних вод від 05.12. 2016 року, згідно з вимогами пункту 2.2. якого «на подачу води з комунального водопроводу та приймання стічних вод до комунальної каналізації, додатковий обсяг стічних вод, що неорганізовано потрапляє у періоди дощів та сніготанення в мережі водовідведення визначається у розмірі 20% від обсягів, розрахованих за нормами ДСТУ 3013-95 «Правила контролю за відведенням дощових і снігових стічних вод з територій міст і промислових підприємств» та довідки гідрометеоцентру та площі території, що займає Споживач».
Сума витрат, які сплатила компанія «Волиньгаз» у 2017-2018 рр. комунальному підприємству "Луцькводоканал" за послуги – дощові стічні води становить 40 842, 45 грн», - йдеться у повідомленні.
До слова, наприкінці серпня луцькі муніципали виявили кілька труб, з яких нечистоти стікали в Сапалаївку. Були підозри, що саме скид цих нечистот давав запах на вул. Богдана Хмельницького, Набережну, Івана Франка, Винниченка та Чернишевського.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До річкового порту Луцька має відношення дружина депутата Сергія Були

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити