image
 |  2 29 Листопада 2018 | 08:44

Волиньрада відстояла в суді право на самовизначення громади села Сільце

Волинський окружний адміністративний суд відмовився визнати протиправним і скасувати рішення Волинської обласної ради від 26 вересня 2018 року №21/41 «Про підпорядкування села Сільце Горохівського району».

Як стало відомо «ВолиньUA», таке рішення адміністративний суд виніс 23 листопада 2018 року.

Як відомо, Волинська обласна рада своїм рішенням від 26 вересня 2018 року №21/41 «Про підпорядкування села Сільце Горохівського району» (раніше було підпорядковане Цегівській сільській раді) підпорядкувала зазначене село Журавниківській сільській раді та надіслала відповідне рішення до Верховної Ради України для опублікування у «Відомостях Верховної Ради України».

Приводом стало відповідне звернення Горохівської районної ради від 26 травня 2018 року, яка надіслала на адресу Волинської обласної ради підписи жителів села Сільце за від’єднання населеного пункту від Цегівської сільської ради (всього 439 підписів жителів населеного пункту з 529 повнолітніх жителів).

Окрім того, 3 червня 2018 року відбулися загальні збори жителів села Сільце, на яких присутні одноголосно підтримали ініціативу про від’єднання від Цегівської сільської ради.

«Отже, твердження позивача (представник Цегівської сільради – «ВолиньUA») про неврахування думки громади є безпідставними», – йдеться в рішенні суду.

Окрім того, суд звертає увагу на те, що питання підпорядкування населених пунктів вирішувалися раніше шляхом прийняття відповідних рішень обласними радами.

Зокрема: рішення Херсонської обласної ради від 13 листопада 2013 року №915 (село Вільна Україна Слобідської сільської ради підпорядковано Роздольненській сільській раді); рішення Київської обласної ради від 9 квітня 2009 року (село Перше Травня Дзвеняцької сільської ради підпорядковано Михайлівській сільській раді); рішення Тернопільської обласної ради від 21 серпня 2000 року (село Черкавщина Шульганівської сільської ради підпорядковано Староягільницькій сільській раді).

«Зазначені рішення є діючими, жодними органами не скасовані, опубліковані у «Відомостях Верховної Ради України» та офіційному веб-сайті Верховної Ради України», – зауважує у своєму рішенні Іменем України Волинський окружний адміністративний суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиньрада вимагає звільнити політичних бранців Путіна

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити