image
 |  0 1 Червня 2018 | 08:02

Волиньрада вимагає звільнити політичних бранців Путіна

Волинська обласна рада прийняла рішення "Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо звільнення Миколи Андроновича Карпюка, політичного бранця в РФ".
Про це  "ВолиньUA" стало відомо під час чергової сесії Волиньради, зщо відбулася 31 травня.
У зверненні насамперед йдеться про звільнення Миколи Андроновича Карпюка - політичного бранця в РФ.
"Україна – це народ, який прагне жити в мирі, злагоді, процвітаючій демократичній країні. Саме таких поглядів притримується громадський та політичний діяч Микола Андронович Карпюк (21.05.1964 р. н.). Сьогодні він - політичний бранець Росії. Сфабриковану спецслужбами справу на рівні нашої держави визнали фарсом. Однак, гучні заяви політиків досі не принесли бажаних результатів.
Микола Карпюк – людина, яка зробила вагомий внесок у розвиток громадянського суспільства, демократії та боротьби за правду. Він був головою Рівненського осередку Української національної асамблеї. Двічі брав участь у парламентських виборах, проте до Верховної Ради обидва рази партія не пройшла", - йдеться у зверненні Волиньради.

У зверненні також ідеться про те, що Микола Карпюк - це людина честі та совісті, яку шляхом обману затримали спецслужби РФ, звинуватили за наступними статтями: ч. 1, 2 ст. 209 чинного КК РФ (керівництво бандою та участь у ній); п. «в», «з», «н» ст. 102 КК РРФСР, який втратив чинність у 1996 році (убивство двох і більше осіб у зв’язку з виконанням ними свого службового обов’язку); ч. 2 ст. 15, п. «в», «з», «н» ст. 102 КК РРФСР (замах на вбивство двох і більше осіб у зв’язку з виконанням ними свого службового обов’язку), та засудили до 22.5 років колонії строгого режиму.
У зв`язку з цим обласна рада до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з проханням посприяти звільненню політичного бранця в РФ, який вже чотири роки знаходиться у неволі, і повернути Миколу Карпюка на Батьківщину, де живе та чекає його родина та друзі. Ми віримо, що Микола Карпюк ще може зробити не одну добру справу для українського народу та нашої держави.
Звернення доповнене також проханням сприяти звільненню інших політичних бранців путінської Росії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити