image
 |  198 9 Липня 2024 | 19:18

Волинян інформують про небезпеку спеки для здоров'я

Люди з серцево-судинними захворюваннями, а також віком 60+ і маленькі діти – це найбільш вразливі до високої температури повітря категорії населення. Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає, що спека, особливо в поєднанні з високою вологістю, може спровокувати виснаження та тепловий удар, а також загострити наявні захворювання, зокрема, серцево-судинні.

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб, пише "ВолиньUA".

Дотримуючись простих рекомендацій фахівців, можна запобігти негативному впливу спекотної погоди на здоров’я.

Окремо хочемо звернути увагу людей, які мають проблеми з перепадами тиску: спека — додатковий фактор ризику. Тривале перебування у спеку просто неба може призвести до погіршення стану здоров’я: можуть з’явитися головний біль, запаморочення, нудота, людина може відчувати себе дезорієнтованою, загубленою, втомленою. Її може кидати в піт, або, навпаки, піт виділятися не буде. Також можуть бути м’язові судоми та спазми.

При перших симптомах, або їх сукупності зверніться до лікаря!

Люди, котрі мають в анамнезі високий кров’яний тиск, повинні контролювати його під час хвиль спеки. Краще вимірювати тиск зранку, вдень і вечері щоденно, щоб розуміти – коли відбувається відхилення.

Потрібно також пити достатньо води, бажано не газованої, уникати полудневої спеки та розраховувати свій час перебування на вулиці.

Якщо стан критичний, зверніться за допомогою до фахівців самостійно або викличте "швидку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За службову недбалість судили бухгалтера з Ківерцівської міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити