image
 |  88 5 Жовтня 2024 | 16:32

Якими будуть ціни на газ для українців у осінньо-зимовий період

Український уряд не переглядатиме вартість природного газу щонайменше до кінця квітня 2025. Тож українцям наразі не варто переживати щодо подорожчання опалення напередодні прийдешнього осінньо-зимового періоду.

Про це йдеться на сайті Кабінету міністрів України, пише Новини PRO, інформує ВолиньUA.

Так, можновладці погодилися з тим, що до кінця наступного опалювального сезону, який триватиме до квітня 2025 року, ціни на газ для споживачів змінюватися не будуть. Гарантія діє для населення та виробників:

  • тепла;
  • електрики;
  • для операторів газорозподільних систем.

Споживачі купуватимуть природний ресурс у компанії "Нафтогаз" за ціною від 7,42 гривні до 16,5 гривень за кубометр. Натомість населення платитиме за газ 7 гривень 96 копійок за один кубометр.

Водночас очільник "Нафтогаз" Олексій Чернишов заявляв, що станом на в українських газосховищах вже накопичено понад 9,5 мільярдів кубометрів газу. За його словами, загалом планується накопичити 13,1 мільярда кубічних метрів палива. Саме такий запас визначили таким, що дозволить країні без проблем пройти опалювальний сезон 2024-2025 років.

"Темпи закачки цього року майже на 400 млн кубометрів перевищують торішні. Цього обʼєму достатньо, аби вийти на заплановані 13,1 млрд кубометрів на початку опалювального сезону", — зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї видурили у довірливих волинян понад 40 тисяч гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити