image
 |  2 30 Грудня 2021 | 15:33

З боку обласної та центральної влади немає підтримки розвитку історичної частини Луцька, - депутат

Волинська обласна та центральна влада в особі Міністерства культури не приділяють належної уваги розвитку історичної частини Луцька та державного історико-культурного заповідника.

Про це під час ефіру на ТРК "Аверс" заявив депутат Луцької міськради від ВО "Свобода" Андрій Білан.

Обранець громади відзначив, що зміни в історичній частині міста були б більш відчутними та динамічними, якби Луцьк отримував підтримку з боку обласної влади і уряду. На жаль, цього не відбувається.

"Той же Луцький замок - пам'ятка національного значення. Місто не може з власної ініціативи проводити там реставраційні роботи, навіть якби і хотіло цього. Те саме стосується багатьох інших об'єктів. Потрібно чітка позиція з боку Волинської ОДА. Але обласна влада пасивна. Міністерство культури замість підтримувати історичну частину і її розвиток ставить палки в колеса. Створює штучні бар'єри з тим же освітленням історичних пам'яток. Але чи може бути привабливим для туриста Старе місто, якщо там немає навіть нормального освітлення? Ні. Поки що на розвиток історичної частини Луцька не надходило ніяких вагомих коштів з державного бюджету. А Луцький замок навіть не потрапив у програму "Велика реставрація". Такий стан справ неприпустимий", - наголосив Андрій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Мар'янівської селищної ради спростував фейкову інформацію про список отримувачів землі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити