image
 |  1481 22 Листопада 2023 | 10:48

Залиште військову стратегію і тактику професіоналам, - Вітів відповів Зеленському на публічну критику Залужного

Пряма публічна критика Зеленського головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного є свідченням його внутрішніх страхів та комплексів, а не сили, спокою та впевненості.

Таку думку на сторінці у facebook висловив очільник Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

"За нинішніх умов Україні потрібна єдність, довіра та повага політиків до армії і фахових військових. В державі зараз немає революційної ситуації. Тому усі розмови про Майдан-3 - це панічна атака та фобії, які транслює команда Зеленського. Вони не мають нічого спільного з реальністю. Нація хоче головного: виграти війну. А хтось панічно боїться втратити владу і продукує такі суперечливі заяви.

Я не думаю, що військові командири разом із Залужним під час війни займаються політикою, а не війною. А ось те, що клерки Офісу президента на чолі з Єрмаком натягли на себе військову форму і намагаються вдавати великих стратегів та знавців військової справи, бачить уся країна і весь світ. Як і те, що чиновники Офісу президента займалися піаром та самолюбуванням, коментували речі, які взагалі їх не стосуються.

В історії не раз траплялося, що політики піддавалися спокусі керувати військовими операціями, розробляти стратегію і віддавати прямі накази військовим частинам. Як правило, таке втручання в справи армії мало фатальні наслідки і приводило до поразки. Бо політики мають займатися політикою і забезпеченням військових усім необхідним. Офіс президента не повинен намагатися підміняти собою Генеральний Штаб та визначати, коли, де і як потрібно наступати. З цього приводу я хотів би зауважити: залиште військову стратегію і тактику професіоналам", - написав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майдан - це наш винахід, а не російський. Його не треба боятися

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити